Alueelliset kampanjat 2015

Vähemmän jätettä pysyvästi! Oulun seudulla

Oulun Jätehuolto Oy

Etsimme valmennettavia, perheitä, pariskuntia ja yhden hengen talouksia, joita autamme laittamaan kodin jätehuollon kuntoon. Tavoitteena on, että jätettä syntyy vähemmän pysyvästi! Hakemukset tulee lähetää 31.12.2015 mennessä. Valitsemme kolme valmennettavaa kotitaloutta mukaan projektiin.


Itsetehty lahja on paras lahja! -kampanja Päijät-Hämeessä

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ)

Kampanjoimme  itse tehtyjen joululahjojen puolesta! Päijät-Hämeen Jätehuolto ja BioBertta haastavat  asukkaat mukaan kampanjaan ja jakamaan parhaan itsetehdyn lahjan vinkkinsä muille. Lahjan tulisi olla tehty hyödyntäen kierrätys- tai ylijäämämateriaalia. Lahja voi olla myös ruokalahja, jossa on hyödynnetty luonnonantimia.

Kierrätys- tai ylijäämämateriaalin käyttö lahjan valmistamiseen tai lahjapaketin käärimiseen on oiva tapa vähentää joulun ajan jätevuorta ja lisätä materiaalitehokkuutta. Lahjavinkkejä jakaneiden osallistujien kesken arvotaan palkinnoksi leffalippuja. Osallistujien lahjavinkit julkaistaan osoitteessa www.pienennäbioberttaa.fi. Katso tarkemmat tiedot ja osallistumisohjeet täältä.


Anna jotain muuta -kampanja pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä

HSY kampanjoi Euroopan jätteen vähentämisen viikolla aineettomien lahjojen puolesta. Annajotainmuuta.fi-palvelu tarjoaa lahjaideoita ja lahjakortin, jolla lahjasta voi kertoa. Sivustolta löytyy lahjavinkkejä juhlaan kuin juhlaan – hyödynnä hakukonetta sopivimman löytämiseen ja toimita lahja päivänsankarin sähköpostiin. Halutessasi voit myös tulostaa kortin pdf-version ja antaa lahjan henkilökohtaisesti esimerkiksi kauniissa kuoressa. Aineettomia lahjavinkkejä jaetaan myös Facebookin Fiksu vähentää jätettä -sivulla.


Fiksaa lahja -kampanja Itä- ja Länsi-Uudellamaalla

Rosk’n Roll ja Itä-Uudenmaan Jätehuolto 

askartelua3

Vähäjätteisempi joulu syntyy tekemällä itse vanhasta uutta! Itä- ja Länsi-Uudenmaan kaikki yli 300 koulua ja päiväkotia kutsutaan mukaan suunnittelemaan joululahjoja kierrätysmateriaaleista.  Osallistuneiden ryhmien kesken arvotaan riemastuttavia palkintoja.

Erityisesti joulukiireiden keskellä tulee tehtyä heräteostoksia ja hankittua lahjaksi turhaa tavaraa. Turhakkeiden aiheuttamaa jätekuormaa voi vähentää muun muassa tekemällä lahjat itse kierrätysmateriaaleista. Lisätietoa kampanjasta saat täältä. 


Some-tempaus jätteen vähentämisen puolesta Varsinais-Suomessa

Valonia

Valonia tempaisee jätteen vähentämisen viikolla sosiaalisessa mediassa. Ajankohtaisilla vinkeillä kannustetaan varsinaissuomalaisia asukkaita, yrityksiä ja kuntia materiaalitehokkuuteen ja osoitetaan, että jokaisen valinnoilla on merkitystä.