Paikalliset kampanjat 2015

Kirjastosta kierrätysvinkkejä! 21.–29.11. Porissa

Porin kaupunki, Kaupunginkirjasto

Porin pääkirjaston näyttelyssä esitellään  kierrätykseen ja jätteiden vähentämiseen liittyvää aineistoa. Näyttelystä saa lainata parhaat päältä jo viikon aikana.


Tavaranvaihtopäivä 21.11.2015 Tampereella

Ekokumppanit Oy ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy

Tavaranvaihtopäivä järjestetään perinteiseen tapaan Ympäristötietokeskus Moreeniassa lauantaina 21.11. klo 10-14. Tuo tarpeetonta – ota mitä tarvitset! Tavaran pitää olla ehjää ja puhdasta. Moreenia löytyy osoitteesta Valssipadonraitti 3. Käynti toisen kerroksen tavaranvaihtotilaan on patosillan kautta.

Mahdolliset ylijäämätavarat päätyvät Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry:n kierrätyskeskuksiin Nekalaan, Hervantaan ja Lielahteen.


Tavaranvaihtopäivät 23.–25.11. TAMKissa

Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKin ruokalan aulassa tavarat vaihtavat omistajaa. Voit tuoda itsellesi tarpeettomia tavaroita ja ottaa mukaasi maksutta muiden tuomia.


Vähemmän jätettä -vitriininäyttely Lahdessa  23.11–29.11.2015

Lahden seudun ympäristöpalvelut ja Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy

Kauppakeskus Triossa on koko viikon ajan esillä Vähemmän jätettä -vitriininäyttely, joka kannustaa jätteiden lajitteluun ja kierrätys- ja ylijäämämateriaalien hyödyntämiseen.
Vitriininäyttely on esillä kauppakeskuksen Aleksanterinkadun keskimmäisen sisäänkäynnin tuulikaapissa.


Kuteet kiertoon 24.11. Rovaniemellä

Lapin Martat, Napapiirin Residuum Oy ja Pidä Lappi Siistinä ry

Miten vaihdetaan vetoketju tai ommellaan nappi? Minkälaisia ympäristövaikutuksia tekstiilllä on?  Kuteet kiertoon – infotilaisuus tekstilin kierrättämisestä ja ympäristövaikutuksista pidetään Rovaniemen pääkirjaston aulassa tiistaina 24.11. klo 10-18. Poikkea kuulemaan, miten voi pidentää vaatteiden elinikää, piristää vanhaa paitaa tai housuja sekä miten voit omilla valinnoilla vähentää pukeutumisen ympäristövaikutuksia.


Vaihtotori henkilöstölle 25.–27.11.

Porin kaupunki, Ympäristövirasto

Järjestämme nyt seitsemännen kerran vaihtotorin henkilöstöllemme. Ympäristöviraston työntekijät voivat tuoda käytettyä tarpeetonta tavaraa ja ottaa mukaansa itselleen tarpeellista. Yijääneet tavarat toimitetaan kierrätyskeskukseen.


Tähteiden yö 26.11. Tampereella

Pirkanmaan Jätehuolto Oy, Ekokumppanit Oy ja Tampereen seudun työväenopisto

Ruokaa menee roskiin sietämätön määrä – mitähän sille voisi tehdä? Mitä syömme tulevaisuudessa, saisiko olla hyönteisiä? Tähdesoppaa hämmentävät Sampolan isossa salissa klo 20 alken Madventuresin maailmanmatkaajat Riku ja Tunna sekä ruoan ja jätteen asiantuntijat tutkijatohtori Markus Vinnari & Pirkanmaan jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio. Lisätietoa täältä.

tahteiden_yo_banneri_350x150_v1


Älä osta mitään päivä 27.11. Otsolan kansalaisopistossa

Porin kaupunki, Otsolan kansalaisopisto

Maskottihahmo Jätevaakku Mustavaris lajittelee Viikkarin päiväkodin lasten kanssa jätteitä.


Tavaranvaihtopäivät Kotkassa 27.–28.11.

Kotkan kestävän kehityksen verkosto

Tavaranvaihtopäivät järjestetään Karhulan Tapulissa, entisissä kirjakaupan tiloissa (osoite: Vesivallinaukio 1). Ovet ovat avoinna perjantaina 27.11. kello 10–17 ja lauantaina 28.11. kello 10–14.

Tavaranvaihtopäivien ideana on ”tuo tullessas, vie mennessäs”. Tavaranvaihtoon voi siis tuoda käyttökelpoisia, mutta itselle tarpeettomia tavaroita ja viedä mukanaan mitä haluaa – ilmaiseksi. Tavaranvaihtoon voi tuoda esimerkiksi hyväkuntoisia vaatteita, leluja, astioita ja urheiluvälineitä.


Tavaranvaihtopäivät Kouvolassa 27.–28.11.

Kouvolan seudun kestävän kehityksen verkosto KERKKO

Tapahtuma järjestetään Kouvolan keskustassa kävelykatu Manskin varrella, entisen Suomalaisen kirjakaupan tiloissa. Ovet ovat avoinna perjantaina 27.11. kello 10–17 ja lauantaina 28.11. kello 10–14.

Tavaranvaihtopäivien ideana on ”tuo tullessas, vie mennessäs”. Tavaranvaihtoon voi tuoda hyväkuntoisia vaatteita, astioita, pieniä kodinkoneita ja vaikkapa koruja. Kirjoja ei kuitenkaan voida ottaa vastaan.

Lisäksi Liikenneturva kutsuu ihmiset kierrättämään tarpeettomaksi käyneitä heijastimia uusille käyttäjille. Samalla kotoa löytyvien heijastimien kunto voidaan testata. Tapahtumassa toimii myös pieni kahvila, jonka järjestää Korttelikotiyhdistys ry.


Kierrätettyjä kirjoja ja joulutuotteita puoleen hintaan 28.–29.11. Espoossa

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus

kierrätyskeskus suomenoja_0650Euroopan jätteen vähentämisen viikon päättää Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen tapahtuma. Suomenojan myymälässä grillataan lauantaina 28.11. makkaraa ja tarjotaan glögiä 100 nopeimmalle. Myymälän kaikki joulutuotteet ja kirjat ovat 50 %:n alennuksessa koko viikonlopun eli 28.–29.11.

Suomenojan myymälä löytyy osoitteesta Rusthollarinkatu 1, 02270 Espoo. Lauantaina 28.11. se on avoinna klo 10–16 ja sunnuntaina 29.11. klo 12–16.