Kokeile kauppareissua ilman muovia!

Muovi on verrattoman monikäyttöinen hyödyke. Se on tehnyt lukemattomista asioista helpompia pakata, muotoilla ja tuottaa. Samalla siitä on tullut erottamaton osa arkeamme. Tarpeettomalla muovin käytöllä ja huolimattomalla muovijätteen käsittelyllä olemme kuitenkin aiheuttaneet myös isoja ekologisia ongelmia. Maailman meret täyttyvät muoviroskasta, ja muovin tuotanto kiihdyttää ilmastonmuutosta.

Muoviton vaihtoehto -kampanja aktivoi yritykset miettimään vaihtoehtoja muovin käytölle ja tarjoamaan näitä myös kuluttajille. Ennen kaikkea tavoite on herättää miettimään muovin välttämättömyyttä, sen hallitsevaa roolia arjessamme ja mahdollisuuksia välttää muovin turhaa käyttöä. Paras luonnonvara on säästetty luonnonvara.

Muoviton kauppareissu -haasteen heitämme sinulle! Ideana on kokeilla normaalia kauppareissua välttäen muoviin pakattuja tuotteita. Ota siis haaste vastaan ja tee seuraava kauppareissu ilman muovia.

Yksinkertaiset ohjeet: Mene ruokakauppaan, jätä muoviin pakatut tuotteet kaupan hyllylle, osta muovittomia vaihtoehtoja ja katso kuinka kävi. Saitko kaikki tarvitsemasi tuotteet ostoskoriisi? Mikä on turhaa muovin käyttöä? Jaa kokemuksesi tunnisteella #muoviton ja haasta kaverisi mukaan Facebookissa tai Twitterissä!

muoviton_kauppareissu_twitter