Alueelliset kampanjat

Alueellisia kampanjoita ovat esimerkiksi usean kunnan alueella järjestettävät tapahtumat ja tempaukset. Vuonna 2015 toteutettuja kampanjoita voi tarkastella täältä.

Vuoden 2016 kampanjat:

Vähennetään jätettä kouluissa!

Helsingin Seudun Ympäristöpalvelujen vetämään kampanjaan kuuluu useita tempauksia ja tapahtumia eri puolilla pääkaupunkiseutua. Kirkkonummella Kirkkoharjun koulussa pidetään oppitunteja ja työpajoja, kierrätystoria ja ständejä ruokajätteen vähentämisestä. Lisäksi vietetään Älä osta mitään -päivää 25.11.2016. Saunalahden koulussa Espoossa vältetään ruokajätettä ruokalassa koko viikon ja vietetään samoin Älä osta mitään -päivää. Suutarilan alakoulussa Helsingissä taas Bio-oppaat auttavat oppilaita vähentämään ruokajätettä, hävikin määrä ennen ja jälkeen kampanjan punnitaan ja vertaillaan.


Jäikö ruokaa? -kampanja Porin seudulla

 

Porin seudun jäteneuvonta haastaa koulut seuraamaan ruokajätteen määrää ja vähentämään lautaselle jäävän ruoan määrää. Haasteeseen voi osallistua koko koulun voimin, jolloin kisataan vähimmästä lautasjätteen määrästä muita kouluja vastaan tai opettaja voi haastaa oman luokkansa palauttamaan lautaset tyhjinä tiskiin lautaspassin avulla.


Kierrätä tavaraa pääkaupunkiseudulla koko viikon ajan

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskukset ovat mukana kampanjoimassa jätteen vähentämisen viikolla. Säästät luonnonvaroja ostamalla Kierrätyskeskuksen myymälöistä käytettyä uuden sijaan. Myöskään pakkausjätettä ei synny, koska tuotteita ei pakata.


Somekampanja Oulun seudulla

Oulun Jätehuolto julkaisee maskotti Oiva Roinan Facebook-sivulla jokaisena kampanjapäivänä vinkin, miten kuluttaja voi vähentää syntyvän jätteen määrää.

Seuraa meitä facebookissa
ja twitterissä

Kampanjat

Paikalliset ja alueelliset kampanjat