Fiksu pakkaus

Pakkaus on olennainen osa tuotetta ja usein välttämätön sen säilyvyyden parantamiseksi, suojaamiseksi tai kuljettamiseksi. Oikein toteutettuna ja käytettynä se auttaa parhaimmillaan vähentämään jätettä. Turha tai kestämättömästi tuotettu pakkaus on kuitenkin tuhlausta. Vaikka kustannukset ja materiaalisäästöt ohjaavat pakkaamaan tuotteet mahdollisimman tehokkaasti, tarpeetonta ylipakkaamista tapahtuu edelleen.

Mukaan haasteeseen

Fiksu pakkaus -kampanja haastaa yritykset ja muut organisaatiot kiinnittämään huomioita pakkausjätteen määrään Euroopan jätteen vähentämisen viikon ajan 19.–27.11.2016.  Haastekampanja on osa viikon yhteistä Euroopan laajuista  pakkausjätteen vähentämisen teemaa.

Haasteeseen voi osallistua voi monin tavoin, esimerkiksi:

  • Tarjoamalla asiakkaalle pakkaamattoman vaihtoehdon
  • Tarjoamalla kestävämmän, uusiokäyttöisen tai kierrätetyn pakkausvaihtoehdon
  • Viestimällä jo tarjolla olevista vaihtoehdoista ja haastamalla asiakkaat valitsemaan luontoa ja pakkausmateriaalia säästävämpi ratkaisu
  • Viestimällä omista pakkauskäytännöistä ja ratkaisuista, niiden ympäristövaikutuksista, materiaalitehokkuudesta ja merkityksestä tuotteiden säilymisen kannalta
  • Haastamalla oman organisaation henkilöstön välttämään turhia pakkauksia viikon ajan

Hyviä suoraan sovellettavia esimerkkitoteutuksia löytyy viime vuoden Muoviton vaihtoehto -kampanjasta. Mikä parasta, testiviikon aikana kokeillut käytännöt voi muuttaa pysyviksi.

Kuluttajat haastamme miettimään omia kulutustottumuksiaan, välttämään ylipakattuja tuotteita ja jakamaan esimerkkejä fiksuista pakkauksista #fiksupakkaus -tunnisteella sosiaalisessa mediassa.

Osallistujat 2016

Materiaalitehokkaampaa laivanrakennusta

Tavoitteena on pakkausmateriaalin ja laivan rakentamisesta syntyneen jätteen lajittelun parantaminen.

Fiksu pakkaus -haastekampanja yhteistyökumppaneille

Viikon aikana otetaan kertakäyttöiset jätesäkit ja roskapussit tehotarkkailuun. Kannustamme suosimaan kestokäyttöisiä vaihtoehtoja asiakaskohteissa ja pikkuroskiksissa pyrimme pärjäämään ilman pusseja, jos vain tämä asiakkaalle sopii. Kestosäkkivalikoimaa on monipuolistettu ja uudet on valmistettu kierrätysmuovista.

Viestimme lisäksi kampanjaviikon aikana aktiivisesti pakkausjätteen vähentämisestä ja haastamme yrityskumppaneitamme mukaan kampanjaan.

Muoviton vaihtoehto – pakkausmuoviton viikko pesuloissamme

Osallistumme kampanjaan viettämällä pakkausmuovitonta viikkoa kaikissa 59 palvelupesulassa ympäri maata Rovaniemeltä Helsinkiin. Tarjoamme asiakkaalle ensisijaisesti kestokassia pestyn tuotteen kuljetukseen. Kampanjaviikon aikana kestokassi on ilmainen asiakkaillemme eli #fiksupakkaus kaupan päälle!

Fiksu Paketti

Lounais-Suomen Jätehuolto kampanjoi fiksun pakkaamisen puolesta. Haastamme asukkaat jakamaan ideoitaan ja valokuviaan fiksuista pakkauksista. Jaamme lisäksi esimerkkejä ja pieniä tarinoita esitelläksemme kampanjaa. Keskeinen ja ajankohtainen teema on joululahjojen paketointi, parhaat pakkausideat palkitaan ja jaetaan verkkosivuillamme.

Pienesti Pakattu –somekampanja Päijät-Hämeessä

Pienesti Pakattu -kampanjalla haastamme asukkaita miettimään omia osto- ja kulutustottumuksiaan, sekä miettimään kuinka pakkauksia voisi vielä uudelleenkäyttää vaikkapa tuunaamalla niistä uutta. Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n Jäte on kaunis –facebook sivuilla järjestettävässä kampanjassa jaetaan tietoutta jätteen määrän vähentämisestä, syntypaikkalajittelusta sekä ylijäämämateriaalien hyödyntämisestä.

Kierrätys- tai ylijäämämateriaalin käyttö uuden sijaan on oiva tapa vähentää jätevuorta ja lisätä materiaalitehokkuutta. Tuunausvinkkejä tai jätteen määrän vähentämisen lupauksia jakaneiden osallistujien kesken arvotaan palkinnoksi leffalippuja. Osallistujien tuunausvinkit julkaistaan kampanjan päätyttyä osoitteessa www.pienennäbioberttaa.fi.

Fiksu pakkaus Itä- ja Länsi-Uusimaa

“Fiksaa paketti” -kampanjalla haetaan kekseliäitä joululahjan pakkausideoita erilaisia kierrätysmateriaaleja ja -tuotteita hyödyntäen. Kampanjaan haastetaan erityisesti koululuokkia.

Fiksu pakkaus Pirkanmaa

Viikon kestävä “Pienesti pakattu” -Facebook-kampanja haastaa ihmiset miettimään ja jakamaan omia vinkkejään pakkausjätemäärän pienentämiseen. Kampanja innostaa myös jakamaan pakkausjätteiden tuunausideoita.

RePack – uudelleen käytettävät pakkaukset

Kampanjaviikon aikana RePackia käyttävät verkkokaupat kertovat asiakkailleen, että heillä on tarjolla uudelleen käytettävä pakkausratkaisu tilattaville tuotteille. Tämä tapahtuu bannereiden ja someviestinnän avulla. Samalla viestitään ewwr-viikosta.

Fiksu pakkaus -viestintäkampanja

Laskemme yrityksemme kokonaishiilijalanjäljen vuosittain ja pyrimme minimoimaan aiheuttamiamme päästöjä ympäristötyöllä. Käytämme mm. ekologista pakkaustapaa. Käytämme tuotteen suojaamiseen kierrätysmateriaalia.

Pyrimme säästämään luonnonvaroja sekä omassa päivittäisessä liiketoiminnassamme että tuotteidemme käytössä asiakassovelluksissa. Keskittymällä omaan ydinosaamiseemme – autamme tukemaan arvokkaan luonnonvaran taloudellista käyttöä. Käyttämällä meidän tuotteitamme säästätte myös energiaa. Ekologisesti oikeanlainen suunnitelma, sopivat materiaalit, oikea mitoitus ja asianmukainen yksittäisten rakenneosien hallinta vähentävät energiankulutusta. Näin suojataan ympäristöä ja vähennetään asiakkaiden kustannuksia.

Pakkaukset kiertoon -viestintäkampanja

Verohallinto osallistuu Euroopan jätteen vähentämisen viikkoon toista kertaa. Viikon teemana valistamme ja kerromme henkilöstölle Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:n valtakunnallisista pakkausjätteiden keräyspisteistä ja niiden sijainnista sekä erityisesti muovipakkausten kierrättämisestä. Lisäksi osallistumme Älä osta mitään -päivään 25.11.2016.

Jätteetön lounas

Haastamme Kiertokapulan henkilökunnan viettämään lounastaukoa ilman turhia pakkauksia. Kannustamme nauttimaan eväät pestävistä, uudelleenkäytettävistä astioista tai lounastamaan ulkona. Jaamme myös vinkkejä asiaan liittyen kampanjan yhteydessä ja nettisivuillamme.

Materiaalitehokkuutta ammattikeittiöihin

Erityisesti ammattikeittiöille tarkoitetut Fibra yleispyyhkeet ovat fiksusti pakattuja helppokäyttöiseen annostelijapakkaukseen – kokonaan ilman muovia. Fibra yleispyyhkeet ovat luonnonystävän valinta ja materiaalin säästössä auttava kestävän kehityksen tuote. Viestimme tuotteen ympäristöhyödyistä, se on fiksu valinta.

Seuraa meitä facebookissa
ja twitterissä

Kampanjat

Paikalliset ja alueelliset kampanjat