Paikalliset kampanjat

Paikalliset kampanjat ovat yksittäisiä, yhdellä paikkakunnalla tapahtuvia tai rajatulle kohderyhmälle paikallisesti suunnattuja tempauksia, tapahtumia tai viestintää. Hyviä esimerkkejä ovat tavaranvaihtopäivät, työpajat, näyttelyt ja seminaarit. Viime vuoden toteutuksia voi katsoa malliksi täältä.

Tavaranvaihtopäivät Kymenlaaksossa

Kymenlaakson Jätehuollon organisoimilla Tavaranvaihtopäivillä vaihdetaan tarpeetonta tarpeelliseen Kotkassa Pyöräpajan Hallilla sekä Kuusankoskella Kansantalolla. Molemmat tapahtumat avoinna pe 25.11. klo 10-17 ja la 26.11. klo 10-14. Tapahtumassa ei rahaa tarvita, vaihtoon otetaan leluja, vaatteita, astioita ja muita ehjää, helposti kuljetettavaa tavaraa. HUOM: Ei kirjoja.


Tavaranvaihtopäivä Tampereella 19.11.

Lauantaina 19.11. kello 10-14 Moreenian tavaranvaihtopäivässä vaihdetaan leluja ja muita ehjiä, puhtaita ja hajuttomia tavaroita.


Henkilökunnan tavaratori Helsingissä 21.-25.11.

KPMG Suomi järjestää henkilökunnalleen Tavaratorin. Henkilökunta voi tuoda torille itselleen tarpeetonta tavaraa ja ottaa mukaansa tarpeellista. Ylijääneet tavarat lahjoitamme Kierrätyskeskukseen.


Piirun Rakennusosien vaihtopäivä Tampereella 23.11.

 

Lojuuko nurkissasi vanhoja ikkunoita, peiliovia, helloja, Porin Matteja, uuninluukkuja, salpoja tai muita rakennusosia? Laita tavara kiertoon! Tuo tullessasi turhat osat ja vie mennessäsi tarpeelliset keskiviikkonana 23.11. klo 14 – 18. Paikka: Uittajankatu 10, Tampere
Järjestää: Pirkanmaan rakennuskulttuuriyhdistys ry


Kiertotalouspäivä Seinäjoella 24.11.2016

Lakeuden Etappi järjestää Euroopan jätteen vähentämisen viikolla Kiertotalouspäivän kuntalaisille yhteistyössä Seinäjoen Kaks´Kättä -työpajan kanssa. Tarkoituksena on tutustuttaa kuntalaisia kierrätyskeskuksen toimintaan ja kannustaa kierrättämiseen. Ohjelmassa on tavaranvaihtoa, jäteneuvontaa ja lapsille Jätejengi-nukketeatteri. Tapahtuma pidetään kierrätyskeskuksen tiloissa osoitteessa Päivölänkatu 34 klo 14-19.

Tule katsomaan miten tavara kiertää – itselle tarpeeton voi olla toiselle aarre!


Helvetin hyvin menee! Tampereella 25.11.

Vai meneekö? Tule perjantaina 25.11. klo 18.00 Sampolan juhlasaliin kuulemaan mitä mieltä Esko Valtaoja ja Osmo Soininvaara ovat kuluttamisesta, onnellisuudesta ja niiden suhteesta luonnonvaroihin. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tilaisuuden järjestävät Ekokumppanit, Pirkanmaan Jätehuolto ja Tampereen Seudun työväenopisto. Lue lisää täältä.


Kuteet kiertoon Rovaniemellä 26.11.

Lapin Martat, Napapiirin Residuum Oy ja Pidä Lappi Siistinä ry järjestävät Kuteet kiertoon –tekstiilien vaihtopäivän lauantaina 26.11.2015 klo 10-15 Lyseonpuiston koulussa (Ruokasenkatu 18, Rovaniemi).

Kelle lahjoittaa itselle tarpeeton takki? Mistä saisin keittiöön uudet verhot? Miten vaihdetaan vetoketju tai ommellaan nappi? Minkälaisia ympäristövaikutuksia tekstiilllä on? Voit tuoda itsellesi tarpeettomia tai hakea itsellesi mieleisiä tekstiilejä. Tilaisuuteen voi myös vain tuoda tai noutaa tekstiiliä, vaihtaminenkin on vapaaehtoista. Kuteet kiertoon –tapahtumaan voit tuoda vaatteita, lakanoita, pyyhkeitä, pöytäliinoja tai verhoja. Lahjoitettavien tekstiilien tulee olla hyväkuntoisia, ehjiä ja puhtaita. Emme ota vastaan tyynyjä, peittoja, mattoja, kenkiä tai muita tavaroita. Tilaisuudessa saat vinkkejä, miten tuunata tai korjata vaatteita ja tietoa tekstiilintuotannon ympäristövaikutuksista.

 

Lajittele – Vähennä – Kierrätä!

Jyväskylän opettajakoulutuslaitos haastaa osallistumaan jätteenvähennyshaasteeseen! Viikon aikana haastamme sinut vähentämään jätteitäsi neljällä eri osa-alueella ja pohtimaan, mitä sinä voisit parantaa omissa kulutustottumuksissasi. Tutustu, osallistu ja kannusta kaverit mukaan! Lisätietoja kampanjan Facebookissa!


Ylijäämä kiertoon kaupungin toiminnassa

Tampereen kaupungin Kestävä yhdyskunta -yksikkö toteuttaa yhdessä ekotukihenkilöverkoston kanssa kyselyn kaupungin ylijäämämateriaaleista sekä kierto- ja jakamistalouden ideoista kaupungin toimintayksiköissä. Viikolla järjestetään sisäinen kehityspalaveri tulosten pohjalta keskittyen ylijäämätekstiilien jatkokäyttömahdollisuuksiin. Lisäksi kaupunki tiedottaa viikosta sisäisesti työntekijöilleen.


 

Seuraa meitä facebookissa
ja twitterissä

Kampanjat

Paikalliset ja alueelliset kampanjat