Tähteitä nolla!

Tähteitä nolla! -kampanja haastaa alakoulujen oppilaat vähentämään roskiin menevää ruokaa. Kampanjassa ei puristeta lusikkaa vaan opastetaan lempeästi ottamaan lautaselle vain sen verran kuin aikoo syödä. Samalla muistutetaan, kuinka tärkeä asia ruoka on meille kaikille ja ettei sitä kannata tuhlata heittämällä roskikseen. Tavoitteena tietysti pyöreä nolla! Vuoden 2015 kampanjoihin voit tutustua täällä.

Kampanjan aamunavauksen voi ladata tämän linkin kautta. (Latausohje: Klikkaa hiiren oikealla näppäimellä ja sen jälkeen Tallenna nimellä -kohtaa)

Tähteitä nolla! -kampanjat 2016

Tähteitä nolla! Jätekukon toimialueella

Haastamme kaikki toimialueemme koulut mukaan kampanjaan ja pyydämme keittiöhenkilökuntaa ilmoittamaan koulun mukaan kampanjaan. Osallistuneiden koulujen kesken arvotaan jäätelöt yhden koulun oppilaille (ja opettajille) kiitokseksi ja kannustukseksi kampanjaan osallistumisesta. Lomakkeen palauttaneille keittiöille postitamme kiitokseksi julisteiden laitosta, ständien taittelusta, ruokajätteen punnitsemisesta ja lomakkeen täyttämisestä kaksi lahjakorttia Lippupalveluun.

Kampanjaa toteutetaan seuraavien kuntien alueella: Juankoski, Juuka, Kaavi, Konnevesi, Kuopio, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Pieksämäki Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Valtimo ja Vesanto

Tähteitä nolla! Puhaksen alueella

Haastamme Joensuun, Kontiolahden, Liperin, Polvijärven ja Ilomantsin alakoulut mukaan kampanjaan. Haasteeseen tarttuneiden koulujen kesken arvomme jäätelöt yhden koulun oppilaille ja henkilökunnalle. Biojätteitä punninneet keittiöhenkilökunnat palkitsemme myös pienimuotoisella lahjalla.

Tähteitä nolla! Kymenlaaksossa

Tähteitä nolla! -haasteeseen ovat vastanneet ruokapalvelut Kouvolassa, Kotkassa, Pyhtäällä, Haminassa, Iitissä ja Lapinjärvellä. Mukana kampanjassa on yhteensä 75 koulua, kaikki alakoulut ja osa yläkouluista. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan yhdelle koululle palkinnoksi jäätelöt. Keittiöhenkilökuntaa palkitsemme Smartum- virikeseteleillä.

 


Tähteitä nolla! -Pirkanmaa

Ekokumppanit Oy, Pirkanmaan Jätehuolto Oy ja koulujen ruokapalvelut

Pirkanmaalla haastetaan mukaan 147 alakoulua.  Kampanjan jälkeen arvotaan onnekas voittajakoulu, jonka oppilaille ja opettajille tarjotaan jäätelöt. Kaikkien koulujen keittiöille lahjoitetaan lomakkeiden palautuksen jälkeen elokuvaliput.Tähteitä nolla! Lapissa

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä

Lapin Jätehuolto haastaa toimialueensa koulut mukaan vähentämään ruokahävikkiä toimittamalla kouluille Tähteitä nolla! viestintämateriaalit ruokaloihin laitettavaksi. Tavoite on muistuttaa tärkeästä asiasta eli ruoan arvosta ja sen hävikin vähentämisestä.

Seuraa meitä facebookissa
ja twitterissä

Kampanjat

Paikalliset ja alueelliset kampanjat