HUOM! Kampanjaviikkoa ei toteuteta Suomessa vuonna 2019

Kaatopaikalle päätyvän jätteen vähentäminen, luonnonvarojen säästäminen ja kestävämpi talous ovat vuosi vuodelta tärkeämpiä tavoitteita. Niiden saavuttamiseksi tarvitaan monipuolista toimintaa ja yhä laajempaa yhteistyötä. Euroopan jätteen vähentämisen viikko on työkalu kuluttajien ja yritysten herättämiseen ja aktivoimiseen.

Toteuta kampanja

Viikkoon pääsee mukaan järjestämällä oman viikon tavoitteita edistävän tapahtuman tai tempauksen. Osallistuja voi olla yritys, yhteisö tai yksityinen henkilö. Kampanja tai tapahtuma voi olla paikallinen, alueellinen tai vaikka valtakunnallinen. Itse osallistuminen ei maksa mitään, viikon järjestelykuluista huolehtivat toteuttajat.

Vuoden 2016 kansainvälisenä teemana on ”Package waste reduction” eli pakkausjätteen vähentäminen. Kärkiteemasta riippumatta kaikki jätteen vähentämiseen ja materiaalien uudelleenkäyttöön liittyvät toiminta- ja tapahtumaideat ovat erittäin tervetulleita. Toiminnan osalta olennainen kriteeri on, että sen tavoite sopii 3R:n eli Reduce (vähennä), Reuse (käytä uudelleen), Recycle (kierrätä) –otsikoiden alle. Tapahtuma voi olla myös viestintäkampanja tai tempaus, mikäli se nostaa tietoisuutta jätteen vähentämisestä.

Eli ainoastaan mielikuvitus ja omat resurssit ovat rajana. Mallia voi ottaa aiempien vuosien kampanjoista tai kehittää jotain aivan omaa.

Valtakunnalliset kampanjat helppo tapa osallistua

Euroopan yhteinen teema vuonna 2016 on pakkausjätteen vähentäminen. Siihen pureutuva Fiksu pakkaus -haaste on yhteinen valtakunnallinen haaste, johon kaikki toimijat ovat tervetulleita lähtemään mukaan haluamallaan tavalla. Katso lisää täältä!

Tähteitä nolla! -kampanja on alueellisten jätelaitosten toteuttama lalkouluille suunnattu ruokajätteeseen keskittyvä kampanja. Siinä alueellisina toteuttajina ovat jätelaitokset, jotka kutsuvat oman toimialueensa alakoulut mukaan kampanjaan.

Rekisteröidy Euroopan yhteisillä kampanjasivuilla

Muista rekisteröidä kampanjasi osaksi Euroopan jätteen vähentämisen viikkoa kansainvälisten www.ewwr.eu-sivujen kautta. Rekisteröitymiseen pääset täältä.

Ottakaa yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse, toimitamme teille tarkemmat osallistumis- ja rekisteröitymisohjeet. Tervetuloa mukaan Euroopan yhteiseen ponnistukseen materiaalitehokkaamman huomisen puolesta!

Sanni Kouhi / Ekokumppanit Oy
+358 44 430 9193
fnaav.xbhuv@gnzcrer.sv

Autamme mielellämme rekisteröinnissä ja muissa toteutusasioissa, ottakaa yhteyttä!

Seuraa meitä facebookissa
ja twitterissä

Kampanjat

Paikalliset ja alueelliset kampanjat